Nog ver voor de coronatijd heb ik een Day in The Life reportage in Purmerend gemaakt bij dit gezin. De ouders kregen dit cadeau van familie. Tijdens een Day in The Life shoot volg ik een gezin gedurende een aantal uur in hun dagelijks leven. En dat betekent het echte leven. Dus geen zondagskleren aan voor de shoot en geen geposeer.

Voorlezen

Ik regisseer niks en vraag ook niet aan de ouders of ze eerst het huis willen opruimen en wit beddengoed op de bedden wil leggen. Het is zoals het is, en daardoor kun je het echte leven vastleggen. Als de kinderen later de foto’s terugzien, dat ze gelijk weer weten hoe het was thuis tijdens hun jeugd, hoe het huis rook, hoe de slaapkamers ingericht waren, hoe fijn het was dat papa voor het naar bed gaan nog een verhaaltje kwam voorlezen. Of hoe vervelend je het vond als je lange haren gekamd werden na het douchen.

Moment

De ouders, en dan met name de mannen, voelen zich vaak erg prettig bij zo’n fotoreportage, omdat ze niks hoeven, behalve zichzelf zijn. De kinderen kunnen het in het begin best raar vinden dat er opeens een vreemde fotograaf rondloopt, die foto’s maakt van in hun ogen rare dingen, zoals tandenpoetsen. Soms proberen ze je aandacht te trekken door gek te doen. Maar zodra je dat gedrag wat negeert, vergeten ze je snel. En kun je heel dicht bij ze komen voor dat ene moment.

Trampoline

Dit jongetje had meer oog voor zijn cadeautjes die hij de dag daarvoor voor zijn verjaardag had gehad. Hij accepteerde het gelijk dat ik er was en vond alles prima, zolang hij maar met zijn vader op de trampoline kon springen of buiten mocht fietsen en stunten met zijn fiets.

Na afloop krijgen de ouders niet alleen een ruime selectie beelden, maar ook een mooi luxe (mini) album. Een prachtige herinnering voor later!

Zie hier voor meer beelden van Day in The Life reportages: https://sandrinosfotografie.nl/portfolio-items/day-in-the-life/