Als driejarig meisje kon ik het al niet laten om foto’s te maken. De hele familie moest er op vakantie aan geloven. Echte foto’s kon ik met dat speelgoedcameraatje toen niet maken, maar het gevoel was er al. En dat is nooit verdwenen.

Mooie momenten

Mooie, dierbare momenten in je leven wil en moet je bijna vastleggen. Natuurlijk staan ze in je geheugen gegrift, maar is het niet nog mooier om ze op beeld vast te laten leggen? Herinneringen vervagen met de jaren, maar foto’s niet. Die blijven. Ik vind het bijzonder om daar als fotograaf deel van uit te mogen maken. Om deze momenten van heel dichtbij vast te leggen, zonder dat de gefotografeerde daar erg in heeft. Met oog voor elk detail.

Sandra van der Meulen

Opleidingen

Na de basisopleiding op de Fotovakschool in Amsterdam ben ik verder gegaan met de opleiding tot vakfotograaf. Een ontzettende leuke opleiding die ik met veel plezier toen nog naast mijn fulltime baan volgde en heb afgerond. Daarna heb ik verschillende trainingen en opleidingen gevolgd, toen ik steeds meer voelde welke kant ik op wilde met mijn fotografie. Zo volgde ik de opleiding Geboortefotografie bij Marry Fermont, Natuurlijk Licht bij Willie Kers, Get Real bij Marieke Zwartscholten, de introductie en mentor traject Day in The Life fotografie bij Marjolijn Maljaars en de introductie en opleiding tot Moment Design fotograaf bij Yvonne ten Bruggencate.

Sandra van der Meulen

Genieten

Tijdens een fotoreportage draait alles om jou of jullie. Wie ik ben is niet belangrijk; ik ben aanwezig maar ook weer niet. Ik stel jullie op jullie gemak en luister naar jullie wensen. Zodra ik mijn camera neerleg ben ik Sandra, geboren in 1973 en fotograaf. Gek van reizen, sporten, muziek, lezen en uitgaan. Een echt zomer- en avondmens, die geniet van het leven. Maar het liefst heb ik mijn camera, een Canon, om mijn nek hangen om datgene te doen waar ik het meest van houd: fotograferen.

Sandrinos Fotografie is aangesloten bij:

Publicaties