DELFT – In november heb ik bij Marjolijn Maljaars van Maljaars Fotografie een workshop Day in The Life fotografie gevolgd. Deze pure vorm van fotografie trok mij enorm aan en dat gevoel werd tijdens de workshop alleen maar bevestigd.

Day in The Life

Tijdens een Day in The Life reportage volg je gedurende een dag(deel) een gezin in hun dagelijkse leven. De normale gang van zaken leg je vast, zonder in te grijpen als fotograaf. Die momenten die je eigenlijk zelf niet snel vastlegt met je camera, zoals het ontbijten met elkaar, een kind wegbrengen naar zwemles of het voorlezen voor het slapengaan. Maar ook een ruzie tussen een broertje en een zusje of de boze blik van mama.

Herinneringen

Ook deze momenten maken deel uit van je herinneringen als je ouder bent en terugdenkt aan je jeugd. En hoe mooi is het als je daar deze waardevolle foto’s van hebt? Je ruikt je ouderlijk huis weer, je voelt de boze blik van je moeder en je stapt voor even weer in je ouderlijk huis. Dat doet een Day in The Life reportage.

Oefenen

In december ben ik voor het eerst gaan oefenen met deze vorm van fotografie bij een vriend en zijn gezin. Eerst zijn we naar de ijsbaan gegaan waar het zoontje les had. Daarna naar de bakker waar we zwarte piet tegenkwamen. Na de lunch thuis zijn we met de honden naar het bos gegaan. 

De komende tijd ga ik bij gezinnen mijn portfolio verder uitbreiden. Bij portfolio kun je al een selectie van mijn werk zien van Day in The Life fotografie.