Een pasgeboren baby verandert enorm snel, helemaal in de eerste weken. Daarom is het extra leuk en waardevol om een lifestyle newborn fotoshoot te laten maken van je kindje in die eerste tijd. Van deze ouders heb ik beide geboortes mogen vastleggen van hun dochter en zoon (https://sandrinosgeboortefotografie.nl/geboortereportage-utrecht-2/)  En een aantal weken na de geboorte van hun zoon ben ik bij ze langs geweest voor de lifestyle newborn fotoshoot.

Babykamer

De newborn- of kraamreportage doe ik altijd bij de ouders thuis. Ik doe geen geposeerde newborn en neem daarom ook geen kleedjes of mandjes mee. Het is toch veel persoonlijker om foto’s te hebben met een eigen doek, in de eigen omgeving. Hoe leuk is dat voor later! Dat ziet hij of zij gelijk de thuissituatie van die tijd. Waar het gezin woonde, hoe het huis eruit zag, de babykamer, eventueel aanwezige huisdieren.

Eigenwijs

De shoot zelf verloopt altijd ontspannen. Ik regisseer bijna niks en geef alleen wat aanwijzingen als het nodig is. Ook deze reportage was gezellig en leuk! Dochter Fiene is een heerlijk eigenwijs grietje en stal regelmatig de show. Noud was een voorbeeldige baby en hebben we niet gehoord.

Gezin

Als moeder maak je vast genoeg foto’s van je baby, helemaal de eerste tijd. Maar dan sta je er zelf niet op, hoe zonde is dat! Daarom is een kraamreportage of een andere familieshoot zo belangrijk om te laten maken. Toch leuk als het gezin compleet op de foto staat.

Eerste levensjaar

Een kraamreportage kun je prima in de eerste vier weken maken. Maar ook daarna is het zo leuk om foto’s te maken van een gezin. Want een baby verandert enorm in het eerste levensjaar. Hoe leuk is het om dan iedere drie maanden een fotoshoot te laten maken? Neem gerust contact met me op als je hier meer over wil weten: https://sandrinosfotografie.nl/contact/