KOEDIJK – Toen ik bij Lisette en Hans voor een kennismakingsgesprek thuis kwam voor een geboortereportage, lieten ze weten ook graag leuke familiefoto’s te willen hebben van Lisette met haar zwangere buik. We maakten voor begin september twee afspraken met het oog op eventueel slecht weer voor de zwangerschapsreportage. Die tweede afspraak bleek achteraf niet nodig, want de voorspellingen voor 2 september waren goed.

Op die bewuste zaterdag was ik al vroeg bij Lisette en Hans thuis. In de ochtend is hun dochter Liz het meest actief en vrolijk, tot ze moe wordt. We pakten de auto en reden richting Bergen, waar Lisette een mooi plekje wist, een soort duinvallei.

Hoogzwanger

Nu bleek dat plekje niet zo heel makkelijk te vinden te zijn, dus we moesten eerst veel trappen en heuveltjes beklimmen. Voor ons goed te doen, maar voor Lisette, hoogzwanger, behoorlijk pittig. Ik zag onderweg ook al andere mooie plekjes in het bos, maar Lisette gaf het niet op.

Gelukkig maar, want de duinvallei bleek een prachtige plek te zijn! En of het zo moest zijn ging de zon ook nog heerlijk schijnen!

Liv vond het allemaal erg interessant, tot papa en mama zonder haar op de foto gingen. Dat vond ze, terecht, niet zo leuk. Nadat ik genoeg leuke foto’s had gemaakt, reden we terug naar huis. Daar heb ik nog een paar foto’s in de kinderkamer gemaakt.

De volgende keer dat we elkaar weer zien, is de bevalling begonnen. Altijd spannend, omdat we niet weten wanneer dat zal zijn.

Ik zat nog niet in de auto richting huis, of het begon toch te regenen. Goede timing, om zo lekker vroeg te beginnen.