Dat je ook in de wintermaanden mooie buitenshoots kunt maken, bewijzen de foto’s van Joyce en David wel. Zij wilden niet alleen de geboorte door mij laten vastleggen, maar ook een leuke fotoshoot doen met hun pleegdochter erbij.

Op een zaterdagochtend in maart ben ik naar ze toe gegaan. Eerst hebben we wat leuke foto’s in de babykamer gemaakt, waarna we naar het recreatiegebied Geestmerambacht zijn gereden. Een prachtig natuurgebied met water bij Alkmaar. Het was gelukkig droog die dag, wel stond er flink wat wind.

Al wandelend hebben we leuke foto’s kunnen maken. Joyce schroomde niet om met haar dikke buik ook de trimbaan op te klauteren. Heerlijk vind ik dat! Ik zag het ene na het andere mooie plekje voor de foto’s. Van een bankje tot het mooie riet. Tussen de speelmomenten door heb ik ook momenten van rust gecreëerd, door ze wat vragen te stellen. Zo krijg je een mooie intimiteit die je voelt op de foto.