DELFT – In november heb ik bij Marjolijn Maljaars van Maljaars Fotografie een workshop Day in The Life fotografie gevolgd. Deze pure vorm van fotografie trok mij enorm aan en dat gevoel werd tijdens de workshop alleen maar bevestigd.

Tijdens een Day in The Life reportage volg je gedurende een dag(deel) een gezin in hun dagelijkse leven. De normale gang van zaken leg je vast, zonder in te grijpen als fotograaf. Die momenten die je eigenlijk zelf niet snel vastlegt met je camera, zoals het ontbijten met elkaar, een kind wegbrengen naar zwemles of het voorlezen voor het slapengaan. Maar ook een ruzie tussen een broertje en een zusje of de boze blik van mama.
Ook deze momenten maken deel uit van je herinneringen als je ouder bent en terugdenkt aan je jeugd. En hoe mooi is het als je daar deze waardevolle fotot’s van hebt? Je ruikt je ouderlijk huis weer, je voelt de boze blik van je moeder en je stapt voor even weer in je ouderlijk huis.
In december ben ik voor het eerst gaan oefenen met deze vorm van fotografie bij een vriend en zijn gezin. Het vriendinnetje van zijn zoontje was gezellig op visite deze dag. Het resultaat zie je hieronder.

De komende tijd ga ik bij gezinnen mijn portfolio verder uitbreiden. Bij portfolio kun je al een selectie van mijn werk zien van Day in The Life fotografie.